ЧИСТ ЯБЪЛКОВ ПЕКТИН

“ЗДРАВЕ И ЕНЕРГИЯ”

Пектинът е извлечен от пресни ябълкови плодове по оригинална технология. В храносмилателния тракт пектините абсорбират отровните вещества, гнилостните продукти и токсините,отделяните от бактериите, като съдействуват за тяхното обезвреждане и изхвърляне от организма.

Препоръчва се при:

-          атеросклероза;

-          високи нива на лош холестерол;

-          сърдечно и мозъчно съдови проблеми;

-          гастрити;

-          язви и стомашно чревни заболявания;

-          чернодробни заболявания и цироза;

-          наднормено тег­ло и затлъстявания;

-          интоксикация от тежки метали;

-          склонност към образуване на жлъчни камъни.

Свойства на съставките на пектина

 Пектиновите вещества неутрализират действието на киселините и основите. Пектина свързва жлъчните киселини в червата. Той напълно ферментира под въздействието на микробите в дебело­то черво(за разлика от неразтворимата це­лулоза). Подобрява функцията на дебелото черво и увеличава разграждането на несмилаемите фекални отпадъци. Намалява повишаването на кръвната захар след прие­мане на въглехидрати. Намалява увеличени­те нива на лошия холестерол и триглицеридите без да понижава нивото на полезния холестерол. Причинява забавяне процесите на храносмилане което води до увеличаване чувството на ситост. Този продукт не съ­държа захар и може да се ползва от диабе­тици. Продължителната употреба води до нормализиране на кръвното налягане.

Употреба:

  • Профилактично - 5г.(1 чаена лъжица) пектин се разбива в 20г. вода и 1 чаена лъжи­ца мед.Взима се половин час преди хранене.
  • Лечебно - 3 пъти по 5г. пектин преди хранене.

Ябълковия пектин на прах не съдържа допълнителни свързващи вещества за раз­лика от таблетната и гранулатна форма на продукта.

Да не забравяме, че ние сме това,с което се храним и това,което мислим.

 

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>